Upplyst och Genomlyst - en blogg om röntgensjuksköterskestudier

2014-07-10
11:51:00

Röntgensjuksköterskan jobbar i den stora vida sjukvården (som inte mår så bra tyvärr...)

 

Så det här med regelbunda uppdatering verkar inte riktigt vara min grej. Deal.

Vad ska då detta hett efterlängtade inlägget handla om? Jag vet inte riktigt faktiskt.


För jag vill inte bli ytterligare ett blogginlägg som säger hur förjävlig sjukvården är just nu. Jag orkar inte. Jag är fortfarande student och måste, om jag ska orka fortsätta på min drömutbildning i två år till, få behålla min optimism om den verklighet jag utbildar mig till.

Men läsa kan jag. Jag läser denna blogg (läs dem tre senaste inläggen från 9 Juli och bakåt) och blir så jävla upprörd över hur en så sjuk ung tjej kan bli behandlad. Men samtidigt inte ett dugg förvånad. Såsom Jenny blev bemött kan inte vara okej i någon som helst situation, oavsett om aktuella sjuksköterska varit inne på ett dubbelpass eller hade omöjlig arbetslastning (se länken där för att se en sjuksköterska berätta om hur den belastningen kan se ut). Men jag kan inte undgå att lite optimistiskt tänka, om det som Jenny skriver att personalen dokumenterat hela hennes fruktansvärda vistelse på akuten, att dem gjorde det för att dem någonstans själva kände och visste att det dem gjorde och inte gjorde var just så hemskt som det är. Och som vi alla vet, det som inte dokumenterats, gott som ont, har inte hänt. Jag hoppas att det är så i alla fall, för annars var det ju bara rötägg på den där akuten och visst såna finns överallt i alla yrken men tja...förhoppningsviss i lite mindre usträckning i vården. 

 

Så det var lite om det. Nu om lite annat:

För att avsluta lite mer positivt (optimistiskt om du vill! Som för övrigt verkar bli detta inläggs karaktärsord? Eller nåt sånt...) så tänkte jag länka till detta blogginläggLäs det! Det är mycket bra förklarat av Moana tycker jag, om varför den där tråkiga tråkiga magisteruppsatsen i specialistsjuksköterskeutbildningen är nödvändig...argumenten kan appliceras även för andra utbildningar. Varför är det nödvändig med denna eländiga vetenskapliga metod redan i grundutbildningen till exempel...tänker tills jag själv kommer på lika många och bra ord som Moana i förklaring hänvisa till hennes blogginlägg.